Start a new topic

Now Playing Plugin updating twice

Hello,

Since the update v2.05.2.2738 that I installed on February 9th, I'm having an issue where the Now Playing Plugin sends twice the title, and it causes a huge issue to my radio since every single title is shown twice on our Server logs, and it also causes our Visual Radio to lag and be delayed (since we have no way to get the actual play time of a song we have to do it from the update of the Now Playing plugin).

Is there any way to fix that?


1 person has this problem

And I just realize that it also breaks our HTTP API because it also sends it twice and one while it's still requesting the first one so it completely timeouts and is unable to send the title

Hi Xem,


There is also a corresponding Now Playing plugin update (1.06). Please ensure this is also installed.


The functionality was updated to fix a bug where tracks were not cleared when a track has stopped which could cause a track to be showing as playing forever.


I will look into the double updating problem.

Hello, it is updated to 1.06

OK, thanks for the update. If it's a continuing issue, you can downgrade your version of PlayIt Live back to 2.05.2.2716: https://www.playitsoftware.com/Products/Live/Download?version=2.05.2.2716

Yup, I'm gonna do that because it's affecting the major part of our station

Can confirm this issue...same thing happening on our installation as well.

@Xem Xem:  We rolled back to 2.05.2716 and doubling went away. Using 1.05 or 1.06 of Now Playing plugin caused double entries with both builds we have of 2.06. 

For me the version of the Now Playing plugin didn't change anything, just the version of the PlayIt Software

Hi guys,


Apologies for the delay in resolving this issue. This has been resolved in the latest version of the Now Playing plugin (version 1.07).

Good morning,


I'm having a similar issue with the Now Playing plugin on V1.08. When the previous song is finishing and the next song has started it will update the text file with the Now Playing track then output metadata for the previous track and update it again with the Currently Playing song. This has inevitably caused the TuneIn API to timeout so I've had to disable that for now.


I've tried to toggle songs with the 'No Fade' or 'Fade' option but these do not solve the issue. I'm using the most up to date PiL. When I last used PiL for complete station automation in December - I never had this issue. Is this a known issue at all?

image

Hi Chris,


I've just updated PlayIt Live and the Now Playing plugin that should hopefully resolve this issue. Please update both to the latest and let me know if the problem is resolved.

Hi Jason,

The problem was resolved up until the last couple of PiL updates. It's sending track information twice. I've tried to fault find; I'm using TWO encoders so stopped sending metadata to one just in case but that doesn't resolve the problem.


It's doing the same thing I screenshotted back in June. 

Hi Chris,


Please can you confirm the versions of PlayIt Live (via Help > About) and the Now Playing plugin (via Plugins > Plugin Manager) you are using and I can try and reproduce.

Sure.


Now Playing: V1.08

PiL: V2.06 (Build 2796)

Login to post a comment